Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@10:22:47 GMT

آثار پیانویی «مهران بدخشان» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۷۰۱۲۳

آثار پیانویی «مهران بدخشان» منتشر شد

خبرگزاری آریا - مجموعه‌ای شامل آثار پیانویی با آهنگسازی و نوازندگی مهران بدخشان با عنوان «انگاره‌ها» منتشر شد.
آلبوم انگاره‌ها با آهنگسازی و نوازندگی مهران بدخشان، مجموعه‌ای است شامل آثار پیانویی که بین سال‌های 1391 تا 1395 نوشته شده‌اند. در این سال‌ها آهنگساز می‌کوشد در عین پابندی به سنت‌های ساختاری و فرمال موسیقی کلاسیک، همچنان به زبانی شخصی نیز دست یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثار اولیه او، به نوعی در قید فرمالیسم موسیقی کلاسیک غرب هستند، اما در سال‌های بعد شاهد دغدغه‌ی آهنگساز برای شخصی‌سازی زبان موسیقی خود، چه با استفاده از «رهایی‌جویی از ساختار متقن ژانرهای قدیمی» و چه «دست‌مایه قراردادن مصالح موسیقی بومی» هستیم.
محمدرضا تفضلی که نخستین استاد مهران بدخشان بوده و این اثر به او تقدیم شده، درباره این آلبوم می‌گوید: «در موسیقی مهران بدخشان درهم‌آمیختگی قریحه درونی و اسلوب‌مندی به نحو توامان نمایان است؛ که پس از این هر دو، هرگونه تجربه نو و هرگونه ورودی به عرصه‌های جدید موسیقایی، سست و بی‌بنیه نخواهد بود.»
مهران بدخشان، متولد بهمن 1372 در شهر سنندج، موسیقی را با نواختن پیانو و با راهنمایی مادرش، آغاز کرد. سال 91 در رشته‌ی آهنگ‌سازی در دانشگاه هنر تهران، در مقطع کارشناسی پذیرفته‌شد و فعالیت خود را در زمینه‌ی آهنگ‌سازی و نوازندگی پیانو با جدیت بیشتری پِی گرفت.
در طول دوران تحصیل، در دانشگاه زیر نظر اساتید، محمدرضا تفضلی، دکتر امین هنرمند (در زمینه‌ی آهنگ‌سازی تخصصی) و نیز اساتید، ربکا آشوقیان، سهراب کاشف، و مهدی قاسمی (در سایر زمینه‌های مهارتیِ موسیقی) و همین‌طور خارج از دانشگاه زیرِ نظر پروفسور تِرِنس دایِر (هارمونی و ارکستراسیون) کسب دانش کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۰۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران

مهدی وجدانی آهنگساز و رهبر ارکستر قطعه «DONDOBAY» دوندوبای را با تنظیم متفاوت منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، مهدی وجدانی آهنگساز و رهبر ارکستر درباره این کار توضیح داد: قطعه «DONDOBAY» براساس موسیقی شمال خراسان است که این قطعه را برای کوارتت زهی که شامل دو ویلن، یک ویولا و یک ویلنسل تنظیم و سعی کردم که به ساختار و بافت اثر لطمه‌ای وارد نشده و آن را حفظ کنم. همچنین در یک بخش‌هایی نیز سعی کردم در تنظیم از فرهنگ و آیین موسیقی آن منطقه استفاده کنم. به هر حال همه ما می‌دانیم که آن‌ها در این قطعه علاوه بر موسیقی که با دوتا خراسانی اجرا می‌کنند، رقص‌هایی همانند رقص چوب نیز دارند و سعی کردم که این قطعه را نوعی تنظیم کنم که بتوانیم آن ریتم و رقص‌ها را نیز با هارمونی مدرن بشنویم.

مدرس آکادمی هنرهای مدرن استانبول ادامه داد: بحث موسیقی شمال خراسان را نیز تمام مردم ایران می‌دانند که از قدیم مهد فرهنگ و تمدن بوده و به دلیل وسعت جغرافیایی که داشته، سرشار از موسیقی و فرهنگ بوده و همینطور فرهنگ کتبی شفاهی همانند شاهنامه، لیلی و مجنون، شاه‌صنم و... که آن‌قدر خراسان گسترش داشته که موسیقی آن شامل خراسان شمال، شرق، جنوب است، به دلیل اینکه در آن منطقه، اقلیت‌های کرد، ترک، ترکمن و دامنه وسیعی از این گویش‌ها هستند، سبک‌های مختلف موسیقی نیز در آن منطقه وجود دارد و به همین علت بخش خراسان و موسیقی آن حائز اهمیت بوده است.

او اضافه کرد: از دوران موسیقی کلاسیک و دوره رمانتیک مشاهده می‌کنید ریشه اکثر موسیقی‌های آن دوره، بر اساس موسیقی‌های فولک یا محلی آن بوده که نمونه‌های آن در آثار بتهوون، برامز، فرانس شوبرت و... بوده است. منشاء اصلی موسیقی تمام آهنگسازان کلاسیک و معاصر، به موسیقی محلی، فولک و نواها و آواهایی که در آن زمان داشتند، برمی‌گردد.

وجدانی همچنین گفت: به نظرم شنیدن موسیقی‌های فولکلور که در هر بخشی از کشور و شنیدن آن‌ها با تنظیم‌های جدید، می‌تواند سرآغاز اتفاق جدید در موسیقی کشور باشد به دلیل اینکه این آثار قابلیت این را دارند که این ملودی‌ها برای ارکستر سمفونیک و یا ارکستر ملی تنظیم شوند و این آثار بسیار جذاب و شنیدنی خواهد بود چرا که قطعا این‌ها در بن مایه ایرانی‌ها بوده و با این قطعات ارتباط می‌گیرند.

رهبرارکستر MSA استانبول در پایان نیز گفت: این قطعات را با ساختار مدرن و معاصر تنظیم کردم، قطعا اگر از سازهای اصیل ایرانی استفاده می‌کردم، شاید حس و حال آن تغییر پیدا می‌کرد. به شخصه علاقه داشتم که قطعات را به صورت مدرن تنظیم کنم یعنی جغرافیای آن را مقداری جهانی ببینم. به همین علت، سازها را در کوارتت زهی آوردم که که تماما سازها کلاسیک هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آلبوم «عشق ناباور» به زودی منتشر می‌شود
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • جذاب‌ترین قابلیت استوری اینستاگرام رونمایی شد
  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • جدیدترین و جذاب ترین قابلیت‌های استوری اینستاگرام
  • جدیدترین قابلیت‌های استوری اینستاگرام + عکس